Έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο στο
Μουσείο Μπενάκη

ΑΠΟ: Νίκος Σουσάι

Source: Αθηνόραμα

Στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2022 πραγματοποιείται έως την Κυριακή 24 Ιουλίου στο Μουσείο Μπενάκη, η καθιερωμένη έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο.

Η έκθεση που πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2022, προτείνει στους φίλους της φωτογραφίας, του βιβλίου και του οπτικού πολιτισμού μια “άλλη” εμπειρία ανάγνωσης, όπου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα από 250 επιλεγμένα βιβλία από όλο τον κόσμο.

Ο ρόλος του φωτογραφικού βιβλίου έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό και συνιστά πλέον μια διαδεδομένη μορφή διοχέτευσης και θέασης του καλλιτεχνικού έργου. Η σύγχρονη εκδοτική παραγωγή καθιστά το βιβλίο ένα αυτοτελές έργο, τροφοδοτεί αλλά και συγχρόνως εμπνέει τη φωτογραφική δημιουργία.

Η έκθεση, που διαρκεί έως τις 24 Ιουλίου, αποτελεί μέρος μιας συστηματικής προσπάθειας να αναδειχθεί το εύρος των σύγχρονων εκδοτικών πρακτικών, παρουσιάζοντας αυτοεκδόσεις καλλιτεχνών, βιβλία από διεθνείς και εγχώριους εκδοτικούς οίκους, εκδόσεις περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, zines και DIY έντυπα σε σχέση με τη φωτογραφία. Η ποικιλία των εκδόσεων και η σύνθετη προσέγγιση της έννοιας του βιβλίου προτείνουν διάφορες, συχνά ευφάνταστες και πειραματικές, εκδοχές της έντυπης καλλιτεχνικής παραγωγής.

Πέμπτη & Κυριακή: 10 π.μ-6 μ.μ | Παρασκευή & Σάββατο: 10 π.μ-6 μ.μ | www.photofestival.gr

Κεντρική φωτογραφία: Mountain. ©Ola Lanko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *