Έκθεση γλυπτικής με 72 γλυπτά από 42 καλλιτέχνες στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

ΑΠΟ: Νίκος Σουσάι

Source: Αθηνόραμα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα, ο Δήμος Αθηναίων και ο Σύλλογος Γλυπτών Ελλάδος συνδιοργανώνουν θεματική έκθεση γλυπτικής με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου.

Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, από τις 16 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου, παρουσιάζονται 72 γλυπτά από 42 καλλιτέχνες σε έκθεση με τίτλο: “1821 Επανάσταση κατά πάσης δουλείας”. Η επετειακή αυτή έκθεση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες του 1821 και ταυτόχρονα υπενθυμίζει σε όλους μας τι χρωστάμε σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για τη σωτηρία του έθνους και την ανεξαρτησία, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: “Ο Δήμος Αθηναίων, στηρίζοντας έμπρακτα τον χώρο του πολιτισμού, δίνει βήμα στους καλλιτέχνες, που αποτελούν έναν από τους κλάδους που βίωσε με πολύ σκληρό τρόπο την πανδημία. Με μεγάλη χαρά συνεργαστήκαμε για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης και καλωσορίζουμε στους χώρους μας τους γλύπτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, για να κάνουν τους πολίτες και τους επισκέπτες της Αθήνας κοινωνούς του έργου τους. Με την έκθεση αυτή, διατηρούμε ζωντανό ένα ακρογωνιαίο κεφάλαιο της ιστορίας μας, και συνειδητοποιούμε ότι αυτά που θεωρούμε σήμερα δεδομένα όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου, είναι αποτέλεσμα αγώνων, αίματος και θυσιών των προγόνων μας”.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες όπως οι Γιώργος Ζογγολόπουλος, Γεωργιάδης Γεώργιος, Ρόκος Κυριάκος, Γιάννης Παππάς, Καλακαλλάς Γεώργιος, Δωρόπουλος Βασίλειος, μεταξύ πολλών άλλων ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 16 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα. 

Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 210 3426842 | Ημέρες & ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 16/3- 10/4, 10 π.μ-8 μ.μ, Εγκαίνια: 16/3 , 7 μ.μ-9 μ.μ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *