“Ίριδα Visions”: Ένα νέο φεστιβάλ στο κινηματοθέατρο “Ίρις”

Από: Νικόλαος Γαβριηλίδης

Source: Athinorama

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει μία διοργάνωση διαρκείας με σειρά κινηματογραφικών και μη εκδηλώσεων.

Με τον τίτλο “Ίριδα Visions – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α.”, οι τομείς Κινηματογράφου, Φωτογραφίας και Θεάτρου του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.) παρουσιάζουν ένα φεστιβάλ διαρκείας που πλαισιώνεται από μια σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκινούν το Σάββατο 12/11 και διαρκούν έως τον Ιανούαριο του 2023 σε χώρους της Πανεπιστημιακής Λέσχης της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται αναγνωρισμένες ταινίες διακεκριμένων δημιουργών όπως οι Γιάννης Οικονομίδης, Ζακλίν Λέντζου, Γιώργος Γούσης, Πάολα Ρεβενιώτη, Μενέλαος Καραμαγγιώλης και Αλέξης Αλεξίου, οι οποίοι μάλιστα θα δώσουν το “παρών” στις προβολές. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν φωτογραφικές εκθέσεις, μουσικά events, masterclasses καλλιτεχνών και τεχνικών του κινηματογράφου, όπως και παρουσιάσεις του έργου γνωστών φωτογράφων.

Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο και θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιακής Λέσχης του Ε.Κ.Π.Α., όπου και στεγάζονται οι δραστηριότητες του Ομίλου. Πρόκειται για το κτήριο της Ιπποκράτους 15, στο ισόγειο του οποίου βρίσκεται και το ιστορικό κινηματοθέατρο “Ίρις”, και το κτήριο “Κωστής Παλαμάς” στη γωνία των οδών Ακαδημίας και Μασσαλίας. Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο στόχος του “Ίριδα Visions” είναι “να εμπλουτίζεται κατά την ακαδημαϊκή χρονιά με καινούριες εκδηλώσεις και να παραμείνει η Ίριδα ως σημείο αναφοράς τόσο για την φοιτητική κοινότητα όσο και για το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας“.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ ανακοινώνεται σε συνέντευξη τύπου στις 2/11 (17.30) στο κινηματοθέατρο “Ίρις” (Ιπποκράτους 15).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *