Ατομική έκθεση “Flora Mirabilis” της Πένης Μαναβή |
Art Appel Gallery

ΑΠΟ: Χρήστος Μιχαηλίδης

Η ατομική έκθεση της Πένης Μαναβή με τίτλο “Flora Mirabilis” είναι γεγονός! Πληροφορίες και υλικό για την έκθεση θα το βρείτε παρακάτω:

Εγκαίνια:
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 – ώρα 18:00 – 23:00

Κείμενο – επιμέλεια έκθεσης:  Μάνος Στεφανίδης
Ιστορικός Τέχνης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών 


Διάρκεια Έκθεσης: 22 Φεβρουαρίου –  19 Μαρτίου 2022

φ

Σημείωμα Ιστορικού Τέχνης
[…] Η ενότητα που παρουσιάζεται σήμερα, η Flora Mirabilis, η θαυμαστή δηλαδή όσο και μυστική ανθοφορία, απογειώνει τα βασικά χαρακτηριστικά της γραφής της που είναι οι μεγάλες χειρονομίες, η μνημειακή προσέγγιση των λεπτομερειών, η πλούσια, χρωματική αίσθηση, η συνύπαρξη του πλαστικού στοιχείου με το διακοσμητικό, η λειτουργία μιας σταθερά κεντρικής ιδέας, ενός βασικού θέματος το οποίο όμως δουλεύεται σε πάμπολλες παραλλαγές. Με λίγα λόγια ωριμότητα κι ευαισθησία. […]
Η Πένη Μαναβή με τις συχνά περίπλοκες και πολυεπίπεδες συνθέσεις της και τα “άνθη του καλού” προσκαλεί τον θεατή σ’ ένα ταξίδι ανάμεσα σε χρώματα και εικόνες απολεσθέντων παραδείσων. Με τροπικά φυτά και κάκτους ερημικούς. Με την υπόσχεση του νερού, ή και του ονείρου, που τελικά δεν εκπληρώνεται. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Τελικά όσο ευφορική και αν είναι αυτή η κολορίστικη ζωγραφική, δύσκολα αποκρύπτει και μία σκιά μελαγχολίας πίσω από τα λαμπερά χρώματα για εκείνη την ιδανική και τέλεια Φύση την οποία δεν δικαιούμαστε πια και για εκείνη την Εδέμ που η ανθρώπινη αλαζονεία ξερίζωσε με τα ίδια της τα χέρια. Για την ονειρεμένη δηλαδή Flora Mirabilis […]


Μάνος Στεφανίδης

Η είσοδος στη γκαλερί γίνεται με έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών).

Admission to the gallery is with a valid vaccination or recovery certificate (the latter is valid only for a period of 6 months).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *