Γνωρίστε τα πρόσωπα του “Θείου Βάνια” από τον Δημήτρη Καραντζά

Από: Γαβριηλίδης Νικόλαος

Source: Athinorama

Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση του τσεχοφικού έργου μέσα από τη ματιά του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Θεάτρου Προσκήνιο.

Στον εμβληματικό  “Θείο Βάνια” ο Άντον Τσέχοφ συμπυκνώνει με οξυδέρκεια, χιούμορ και κυρίως συμπόνοια την υπαρξιακή αγωνία και το ατελές της ανθρώπινης φύσης. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Προσκήνιο, Δημήτρης Καραντζάς, ανεβάζει τελικά φέτος την παράσταση που θα έκανε αρχικά πρεμιέρα τον περασμένο Ιανουάριο αλλά μετατέθηκε λόγω του ρίσκου που έριξε στο τραπέζι τότε η πανδημία. Η πρεμιέρα της παράστασης έχει οριστεί για τις 26 Οκτωβρίου. Ο Χρήστος Λούλης ερμηνεύει τον Βάνια. Συμπρωταγωνιστούν οι Ηρώ Μπέζου (Σόνια), Μανώλης Μαυροματάκης (Σερεμπριακόφ), Θεοδώρα Τζήμου (Έλενα Αντρέεβνα), Φιντέλ Ταλαμπούκας (Άστροφ), Μαρία Φιλίνη (Μαρίνα), Αντώνης Αντωνόπουλος (Τελιέγκιν) και η Ξένια Καλογεροπούλου (Μαρία Βασίλιεβνα). 

Αφορμή για αυτό το ανέβασμα γίνεται ένα τραπέζι, ένας υπαρξιακός τόπος όπου τα πρόσωπα καταναγκασμένα να συνυπάρχουν καλούνται να αναμετρηθούν με τη ματαίωση, τις ψευδαισθήσεις και να αποπειραθούν να συμφιλιωθούν με τη ζωή. Το τεράστιο αυτό τραπέζι λειτουργεί ως αίθουσα πρωινού ή ως ένα παρατηρητήριο ζωής ή ως ένας τόπος που τα πρόσωπα ανεβαίνουν για να δοκιμάσουν τη διαφυγή τους από την καθημερινότητα ενώπιον των υπολοίπων “καλεσμένων”.

Η μετάφραση είναι της Χρύσας Προκοπάκη, τα σκηνικά της Μαρίας Πανουργιά, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη, η μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου και η κίνηση του Τάσου Καραχάλιου.

Προπώληση.μέσο.viva.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *