“Διαρκής Αναβολή: Μία συζήτηση για τη ζωγραφική”
στη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

ΑΠΟ: Νίκος Σουσάι

Source: Αθηνόραμα

Με τους ζωγράφους Βαρβάρα Λιακουνάκου, Παναγιώτη Κεφαλά και Στέφανο Δασκαλάκη, σε συντονισμό του Θεόφιλου Τραμπούλη, Ανεξάρτητου Επιμελητή-Συμβούλου Εκδόσεων Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Εικοσιπέντε ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων του Στέφανου Δασκαλάκη παρουσιάζει στον καλλιτεχνικό χώρο “16 Φωκίωνος Νέγρη” η Συλλογή Σωτήρη Φέλιου, προβάλλοντας τις πιο συχνές θεματικές του ενότητες: την ανθρώπινη μορφή και τη γυναικεία φιγούρα, αλλά και τον ρόλο που παίζει ο χώρος τοποθέτησης ενός μοντέλου στο ατελιέ συνδυαστικά με την αρμόζουσα σκηνογραφία και η σωστή χρήση φωτοσκιάσεων σε εσωτερικούς χώρους. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης “Συλλογή Σωτήρη Φέλιου. Στέφανος Δασκαλάκης: Ζωγραφική 2013 – 2021”, την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “Διαρκής Αναβολή: Μία συζήτηση για τη ζωγραφική” με τους ζωγράφους Βαρβάρα Λιακουνάκου, Παναγιώτη Κεφαλά και Στέφανο Δασκαλάκη, σε συντονισμό του Θεόφιλου Τραμπούλη, Ανεξάρτητου Επιμελητή-Συμβούλου Εκδόσεων Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Η Μυρτώ με ριγέ φόρεμα, 2004, λάδι σε πανί, 210 x 130 εκ, Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

Παράλληλα, το Σάββατο 7 Μαΐου στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί η τελευταία ξενάγηση της έκθεσης “Συλλογή Σωτήρη Φέλιου. Στέφανος Δασκαλάκης: Ζωγραφική 2013 – 2021” στον χώρο 16 Φωκίωνος Νέγρη, 11257 Αθήνα, από την επιμελήτρια της έκθεσης Ειρήνη Οράτη και τον ζωγράφο Στέφανο Δασκαλάκη.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα πρέπει να προσέλθετε στον χώρο της εκδήλωσης 15-30 λεπτά πριν από την ώρα έναρξης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

16 Φωκίωνος Νέγρη. Διάρκεια έκθεσης ως 7 Μαΐου  2022
Ωράριο λειτουργίας:
Τετάρτη – Παρασκευή: 16.00 – 20.00

© Πρώτης φωτογραφίας: Στέφανος Δασκαλάκης, Νεκρή φύση, 2008, λάδι σε μουσαμά, 50 x 70 εκ. Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *