“Ευτυχώς, κάποτε η π-οίηση τελειώνει”: Ο Μάριος Φούρναρης μελετά τον κοινωνικό χαρακτήρα της τέχνης

Από: Ολυμπία Εξαρχάκου

Ο καλλιτέχνης μελετά σε βάθος την ιστορία και την ιστορία της τέχνης και θίγει εκ νέου, στο σήμερα του, το ζήτημα της ύπαρξης μιας τέχνης με κοινωνικό χαρακτήρα.


© Marios Fournaris

Η ΕΝΙΑ Gallery παρουσιάζει στον νέο της χώρο την Κυριακή 13 Νοεμβρίου την έκτη ατομική έκθεση του Μάριου Φούρναρη με τίτλο “Ευτυχώς, κάποτε η π-οίηση τελειώνει”. Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Νίκη Παπασπύρου.

© Marios Fournaris

Τα περίπου σαράντα έργα παρουσιάζονται ως τμήματα μιας σύνθεσης – εγκατάστασης, αναπτύγματα των εννοιολογικών και εικαστικών αναζητήσεων του καλλιτέχνη. Η διαδικασία της σύνθεσης είναι ο πυρήνας του εικαστικού έργου του Μάριου Φούρναρη. Η σχέση των υλικών και η σύνδεση μεταξύ διαφορετικών, ποικίλων αντικειμένων της καθημερινότητας δομούν και καθορίζουν μορφολογικά το κάθε έργο.

© Marios Fournaris

Κάθε γλυπτική σύνθεση είναι το ανάπτυγμα άλλοτε μιας αυθόρμητης δημιουργικής παραγωγής και άλλοτε μιας προβληματικής πάνω σε θέματα καθημερινά, κοινωνικά, πολιτικά. Οι συνθέσεις του είναι ένα παιχνίδι συμβολισμών, ισορροπιών και αντιθέσεων.

© Marios Fournaris

Ο Μάριος Φούρναρης μελετά σε βάθος την ιστορία και την ιστορία της τέχνης και θίγει εκ νέου, στο σήμερα του, το ζήτημα της ύπαρξης μιας τέχνης με κοινωνικό χαρακτήρα. Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται έξι ατομικές εκθέσεις και πλήθος συμμετοχών σε ομαδικές, ενώ έργα αποτελούν μέρος δημόσιων και ιδιωτικών συλλογών, στη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εγκαίνια: 13/11 (7 μ.μ.) 

Info: ΕΝΙΑ Gallery | 13/11/22 – 11/3/23 | Ώρες λειτουργίας: Πεμ., Παρ.: 12 – 8 μ.μ., Σαβ.: 12 – 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *