Η Πάκυ Βλασσοπούλου αναρωτιέται πως βιώνει ένα άτομο τον περιορισμό σε μια συνθήκη που δεν έχει επιλέξει

Από: Ολυμπία Εξαρχάκου

Η έκθεση με τίτλο “A day after a day after a day after a day” προκύπτει μέσα από το ενδιαφέρον της, τα τελευταία χρόνια, για την περίπτωση της Λέρου και τις διάφορες μορφές εγκλεισμού και σωφρονισμού που έχουν εκτελεστεί εκεί.


Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου εγκαινιάζεται η έκθεση της Πάκυ Βλασσοπούλου με τίτλο “A day after a day after a day after a day” στο One Minute Space. Η έκθεση προκύπτει μέσα από το ενδιαφέρον της, τα τελευταία χρόνια, για την περίπτωση της Λέρου και τις διάφορες μορφές εγκλεισμού και σωφρονισμού που έχουν εκτελεστεί εκεί. 

Αυτό που απασχολεί την καλλιτέχνιδα είναι πώς βιώνει ένα άτομο τον περιορισμό σε μια συνθήκη που δεν έχει επιλέξει. Πρώτο έργο στη σειρά αυτή είναι αυτό που δούλεψε με την Δανάη Γιαννόγλου για την έκθεση “Missing Homes” που επιμελήθηκε στην Ολλανδία (2021) και το επόμενο θα παρουσιαστεί στην ερχόμενη Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο, σε επιμέλεια της Μαρίας-Θάλεια Καρρά. Η τωρινή έκθεση προέκυψε μετά από πρόσκληση από τον Florent Frizet με τον οποίο δουλέψαν μαζί για την υλοποίηση της.

Η καλλιτέχνις επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Λέρο το 2020 στο πλαίσιο του “Island Hopping ΙΙ” του Sterna Art Project. Τον Δεκέμβριο του 2021, ταξίδεψε με τη Ντόρα Οικονόμου και τη Σοφία Πρίφτη στην Λέρο για την εκπόνηση της έρευνας που χρηματοδότησε το ΥΠΠΟΑ. Οι συζητήσεις τους ήταν καθοριστικές και πολλά από όσα είπαν υπάρχουν μέσα στα έργα. Τα αντικείμενα που παρουσιάζει η Πάκυ Βλασσοπούλου κουβαλούν στοιχεία από υλικό που της έδωσαν φίλοι – μεταξύ των οποίων η Μαρία-Θάλεια Καρρά και ο Βασίλης Παπαγεωργίου.

Εγκαίνια: 14/1 (6-10 μ.μ.)

Info: One Minute Space | 14/1-11/2 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Σαβ.: 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *