Η φωτογραφική έκθεση του Γιάννη Χατζηασλάνη μας
ξεναγεί σε μουσεία της Αττικής

ΑΠΟ: Νίκος Σουσάι

Source: Αθήνοραμα

Ο Γιάννης Χατζηασλάνης εγκαινιάζει στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” τη νέα του φωτογραφική έκθεση “Visitations”. Τα τελευταία 5 χρόνια ο φωτογράφος συλλέγει υλικό από διάφορα μουσεία της Αττικής, με εικόνες από χώρους, δωμάτια, βιτρίνες, εκθέματα και αντικείμενα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 23 Μαρτίου, από τις 11 π.μ. έως τις 9 μ.μ. . Τα έργα δεν στοχεύουν σε κάποιο είδος ευρετηρίου των μουσείων, αλλά στην εξερεύνηση μουσειακών αφηγήσεων.

Περισσότερα από 50 μουσεία φωτογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του Χατζηασλάνη σε αυτά, με εργαλείο μία μικρή αναλογική κάμερα. Ένα μεγάλων διαστάσεων μωσαϊκό φωτογραφιών προβάλλεται με τη μορφή ενός συλλογικού αρχείου και ταυτόχρονα ως 27 ανακατασκευασμένες εκδοχές και θραύσματα που διαμορφώθηκαν ως μικρότερες ομάδες την περίοδο του εγκλεισμού. Η συλλογή του καλλιτέχνη διερευνά ζητήματα κατηγοριοποίησης, ταξινόμησης και αναπαράστασης και προσκαλεί τον θεατή να την αναδιαμορφώσει με τη δική του προσωπική ματιά.

Η έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία του οργανισμού ΟΠΑΝΔΑ και του Εργαστήριου Φιλοσοφίας και Φωτογραφίας, καθώς και την επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου και του Βαγγέλη Ιωακειμίδη. Στον χώρο θα εκθέτεται επίσης η διατομεακή έρευνα Curiositas-Visitations (2021). 

Info: Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” | 23/3-30/4 | Ώρες λειτουργίας: Τρ., Τετ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ. – 7 μ.μ., Σαβ., Κυρ.: 10 π.μ. – 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *