Η NFT πλατφόρμα Spania.io παρουσιάζει έργα Ελλήνων εικαστικών

ΑΠΟ: Νίκος Σουσαι

Source: Αθηνόραμα

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική πλατφόρμα που ασχολείται με τα NFTs.

Η πρώτη πλατφόρμα NFT στην Ελλάδα “Spania.io” δημοσιεύει τα πρώτα έργα από Έλληνες εικαστικούς, με το “Carousel” του Χριστόφορου Κατσαδιώτη να πωλείται μέσα σε λίγες μόνο ώρες, έναντι του ποσού των 3.500€. Το “Carousel” είναι ένα animation βασισμένο αποκλειστικά στην τέχνη της χαρακτικής, το οποίο έχει βραβευτεί για την ηχητική του επένδυση.

Οι πωλήσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 14/3 με το έργο του Κατσαδιώτη, και συνεχίστηκαν την Τετάρτη 14 μήνα. Μέσα στα έργα που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνονται 4 έργα του εικαστικού Γιάννη Ευθυβουλίδη, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε μορφή NTF για περιορισμένο αριθμό έκδοσης. Την Παρασκευή 18/3 ο Δημήτριος Εμμανουηλίδης συνεχίζει τον κύκλο παρουσιάσεων με επίσης 4 έργα  σε εκδόσεις NFTs των 10 αντιτύπων.

Την επόμενη εβδομάδα σειρά έχουν αναγνωρισμένοι φωτογράφοι και παράλληλα ο κατάλογος διαθέσιμων έργων και κατηγοριών του “Spania.io” θα εμπλουτιστεί σύντομα, με συμπεριλήψεις φημισμένων καλλιτεχνών, πολιτιστικών φορέων, αθλητών κ.τ.λ. .

Τα πρώτα 10.000 μέλη που γράφονται δωρεάν στην πλατφόρμα αποκτούν δωρεάν ένα συλλεκτικό NFT από το marketplace και μπορούν να ενημερώνονται μέσω email για όλες τις εξελίξεις στο χώρο των NFTs στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *