“Καταφύγιο στην τέχνη”: αφιέρωμα στον
Πάμπλο Πικάσο και τον Ζαν Κοκτώ
στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

ΑΠΟ: Νίκος Σουσάι

Source: Αθηνόραμα

Δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες της ευρωπαϊκής τέχνης αποτελούν το επίκεντρο στις επόμενες διαδραστικές συναντήσεις του Ιδρύματος Θεοχαράκη. Η θεματική που θα αναλυθεί στις 17 Μαρτίου, στα πλαίσια των δράσεων “Στο καταφύγιο της τέχνης”, αφορά το έργο και τη ζωή του Πάμπλο Πικάσο και του Ζαν Κοκτώ.

Οι δύο μεγάλες φιγούρες του χώρου της τέχνης υπήρξαν χρόνια φίλοι και συνεργάτες. Στη ξενάγηση με τίτλο “Picasso – Cocteau: Οι καινοτόμοι του μοντερνισμού – Pioneers of Modernism” οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το εικαστικό έργο αλλά και τα κείμενα και την ποίηση των δύο καλλιτεχνών, στοιχεία αντιπροσωπευτικά και της εποχής που πρεσβεύουν. Όλα αυτά, υπό το πρίσμα της μουσικής του κοινού τους φίλου και συνεργάτη Έρικ Σατί.

Οι διαδραστικές ξεναγήσεις του ιδρύματος αναβιώνουν επιλεγμένες εκθέσεις που ξεχώρισαν στους εκθεσιακούς χώρους του κτιρίου. Τα καλλιτεχνικά έργα εμπλέκονται με τέχνες όπως η λογοτεχνία και η μουσική, αποσκοπώντας στην ανθρώπινη επαφή και ένα διαφορετικό μέσο ψυχαγωγίας του θεατή. Η δράση διοργανώνεται την ιστορικό και παιδαγωγό τέχνης Κατερίνα Ρογκάκου και τον συγγραφέα και μουσικοπαιδαγωγό Παναγιώτη Τσιρίδη.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί μέσω zoom με μικρό αριθμό συμμετεχόντων, από τις 8.30 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.. Περισσότερες πληροφορίες στο www.thf.gr.

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 10€ (Με το εισιτήριο των 10€ μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 2 άτομα).

Το πρόγραμμα των επόμενων συναντήσεων

14/4: “Γιώργος Σεφέρης: Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια”
12/5: “Άρωμα Γυναίκας στην Ελληνική ζωγραφική”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *