“Κωλόκαιρος”: Χριστούγεννα με την talk of the town παράσταση της σεζόν

Από: Ολυμπία Εξαρχάκου

Source: Athinorama

Ο Γιώργος Παλούμπης σκηνοθετεί το νέο έργο του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου στην πολυσυζητημένη παράσταση που δυναμιτίζει τη σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη».


Σε talk of the town παράσταση αναδεικνύεται ο “Κωλόκαιρος”, το δυνατό έργο που έγραψε ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του “μετρ” του ρεαλιστικού θεάτρου Γιώργου Παλούμπη με ένα εξαιρετικό καστ. Οικογενειακές συγκρούσεις, μυστικά και ενοχές δυναμιτίζουν τη σκηνή του θεάτρου “Τζένη Καρέζη” σε μια ιστορία που επιφυλλάσσει μεγάλες συγκινήσεις. Η δράση εκτυλίσσεται στο “Διυλιστήριο”, ένα σκυλάδικο στην Ελευσίνα, όπου καταφτάνει ο Σοφοκλής, ενός εκ των δύο ιδιοκτητών, ύστερα από απουσία πέντε χρόνων, προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία της μητέρας του. Από εδώ ξετυλίγεται το κουβάρι μίας συναρπαστικής ιστορίας γεμάτης εκπλήξεις και δραματικά μυστικά.

Ο σκληρός ρεαλισμός, η ωμή, αγοραία γλώσσα, οι λαϊκοί, λούμπεν χαρακτήρες, οι σκληρές καταστάσεις και το χιούμο συναρπάζουν με τη γνησιότητα και την αλήθεια τους και αναδεικνύουν τον “Κωλόκαιρο” σε must-see θεατρική εμπειρία. Η σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη ακολουθεί τον σκληρό ρεαλισμό του έργου και στήνει επί σκηνής μια ζωντανή μικρογραφία του κόσμου της νύχτας, που κρύβει όχι μόνο ενοχές αλλά εξίσου την ανάγκη για αποδοχή και συγχώρεση.

Οι εξαιρετικοί ηθοποιοί, με επικεφαλής τον Στάθη Σταμουλακάτο στον ρόλο του Σοφοκλή, και οι Στέλιος Δημόπουλος, Θάνος Αλεξίου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος και Βασιλική Διαλυνά, ερμηνεύουν με πάθος τους λαϊκούς ανθρώπους του έργου, που αναμετρώνται με το παρελθόν τους και καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους. Την εύστοχη σκηνογραφία του δευτεροκλασάτου σκυλάδικου και τα κοστούμια υπογράφει η Νατάσσα Παπαστεργίου, τη μουσική ο Κώστας Νικολόπουλος, τους φωτισμούς ο Βασίλης Κλωτσοτήρας και τον σχεδιασμό ήχου ο Ανδρέας Μιχόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *