Νέο κοσμοπολίτικο τρέιλερ για το
«Σμύρνη μου Αγαπημένη»

ΑΠΟ: Χρήστος Μιχαηλίδης

Source: Αθηνόραμα

Στιγμές από τη λουσάτη καθημερινότητα και την πληθωρική ανθρωπογεωγραφία της Σμύρνης, αλλά και το πώς αναπαρίσταται η μικρασιατική πόλη του Μεσοπολέμου, αποκαλύπτονται στο νέο τρέιλερ της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη».

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας:
«H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα».

Στο φιλμ πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση, η οποία υπογράφει το πρωτότυπο θεατρικό έργο αλλά και τη κινηματογραφική διασκευή του σε συνεργασία με το Μάρτιν Σέρμαν. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Γρηγόρης Καραντινάκης («Η Χορωδία του Χαρίτωνα»), ενώ τη διεθνή διανομή ηθοποιών συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι: Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Γερονικολού, Χρήστος Στέργιογλου, Ρούπερτ Γκρέιβς και Σούζαν Χάμπσαϊρ.

Το «α» βρέθηκε στο σετ της ταινίας και τις εντυπώσεις μας μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Το «Σμύρνη μου Αγαπημένη» κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 23 Δεκεμβρίου.

Δείτε το νέο τρέιλερ του «Σμύρνη μου Αγαπημένη»:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *