Ξεναγήσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην έκθεση “Ειδύλλια Οδός” στην Τεχνόπολη

ΑΠΟ: Χρήστος Μιχαηλίδης

Source: Αθηνόραμα

Οι δράσεις γίνονται με αφορμή τις τελευταίες εβδομάδες που η έκθεση θα είναι ενεργή.

Για λιγότερο από ένα μήνα και μέχρι τις 6 Μαρτίου θα συνεχιστεί η έκθεση “Ειδύλλια Οδός” από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα διοργανώνονται οργανωμένες ξεναγήσεις από την επιμελήτρια Μαρία Μαραγκού κάθε Τετάρτη και Σάββατο, καθώς και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 5 ετών με τίτλο “Ειδύλλια Οδός: η τέχνη των υλικών”.

Οργανωμένες Ξεναγήσεις

Κάθε Τετάρτη (6 μ.μ. & 7 μ.μ.) και κάθε Σάββατο (12 μ.μ. & 1 μ.μ.) θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Μηχανουργείου ξεναγήσεις με την επιμελήτρια της έκθεσης Μαρία Μαραγκού, η οποία μας μιλά για το όραμα και την ιδέα πίσω από την “Ειδύλλια Οδό”, μας συστήνει στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και τα υλικά που χρησιμοποιούν, μιλά για τα ερωτήματα που θέτουν και μοιράζεται με τους παρευρισκόμενους τις προσωπικές της σκέψεις και προβληματισμούς.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ειδύλλια Οδός: Η τέχνη των υλικών”

Παιδιά από 5 ετών εξοικειώνονται με την “τέχνη των υλικών”, μέσω ενός πρωτότυπου εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία ήδη τις δύο περασμένες Κυριακές και διεξάγεται για μία τελευταία φορά την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου. Οι μικροί συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις διάφορες ποιότητες των υλικών και θα πειραματιστούν με τις υφές τους δημιουργώντας ένα προσωπικό έργο τέχνης με τον πιο διαδραστικό τρόπο. Στα παιδιά θα δοθεί ατομικό kit υλικών για τις ανάγκες διεξαγωγής των εργαστήριων.

Περισσότερες πληροφορίες

Ειδύλλια Οδός

  • Εικαστικά

33 καλλιτέχνες αξιοποιούν διαφορετικά υλικά ως πρώτη ύλη και δημιουργούν έργα στοχεύοντας στην ανάδειξη της αθηναϊκής ιστορίας μέσω της προσωπικής τους ματιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *