Οι σκοτεινοί θρύλοι Bauhaus στο
Release Athens 2022

ΑΠΟ: Χρήστος Μιχαηλίδης

Source: Αθηνόραμα

Τα τέσσερα αυθεντικά μέλη, Peter Murphy, Daniel Ash, Kevin Haskins και David J, ξαναφέρνουν στη ζωή τη μπάντα-σύμβολο για μια βραδιά που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια.

To Release Athens υποδέχεται τους Bauhaus, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, στην Πλατεία Νερού. Η επανεκκίνηση των συναυλιών τους τον Νοέμβριο – σε Mεξικό, Λονδίνο και Νέα Υόρκη – ήταν ο απόλυτος θρίαμβος. Τα τέσσερα αυθεντικά μέλη, Peter Murphy, Daniel Ash, Kevin Haskins και David J, ξαναφέρνουν στη ζωή μία μπάντα-σύμβολο για το Gothic Rock (και όχι μόνο), ανοίγοντας το Release Athens με μία εμφάνιση, από τις ελάχιστες που θα πραγματοποιήσουν στην Ευρώπη, που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Ετοιμαστείτε για μία αξέχαστη βραδιά, γεμάτη από καθηλωτικά classics – «Bela Lugosi’s Dead», «She’s In Parties», «Dark Entries», «Kick In The Eye», αλλά και διασκευές σε κομμάτια άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών (David Bowie, Iggy Pop, Brian Eno, T-Rex) που έκαναν δικά τους με μοναδικό τρόπο. Περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι Bauhaus αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη μουσική σκηνή σχεδόν από το ξεκίνημά τους, το 1978 στο Northampton της Αγγλίας. Βλοσυροί και, ταυτόχρονα, εκθαμβωτικοί, έδωσαν στην post-punk εποχή έναν ακόμα πιο δυσοίωνο ήχο αλλά κι ένα ευρύτερο καλλιτεχνικό όραμα. Ήταν rock, με ισχυρές δόσεις glam, funk, new wave, avant-garde, με επιρροές ακόμα από το reggae-dub ρεύμα.

Εκλεκτικοί, εξωστρεφείς, καινοτόμοι, εξερευνούσαν τα πάντα αδιαφορώντας για τις ετικέτες των μουσικοκριτικών και την εμπορική επιτυχία – που, παρόλα αυτά, υπήρξε μεγάλη για ένα συγκρότημα με τον δικό τους ήχο. Δεν έμοιαζαν με τίποτα που υπήρχε τη στιγμή που εμφανίστηκαν, αλλά ούτε και μετά. Οι δίσκοι και οι «δραματικές» συναυλίες τους καθόρισαν καριέρες και μουσικά είδη, δημιουργώντας στρατιές πιστών fans και καθιστώντας τους ως ένα από τα πιο επιδραστικά ονόματα στην ιστορία της rock μουσικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *