Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες
την Πέμπτη 31/3

ΑΠΟ: Νίκος Σουσάι

Source: Αθηνόραμα

Ο Τζάρεντ Λέτο μεταμορφώνεται σε έναν ακόμα υπερήρωα ενώ ένας αγαπημένος χαρακτήρας των video games επιστρέφει προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Morbius

Spin-off του “Spider-Man” με πρωταγωνιστή τον Τζάρεντ Λέτο. Η ταινία παίρνει τον τίτλο της από τον πανίσχυρο Morbius, έναν καταξιωμένο επιστήμονα, ο οποίος όμως πάσχει από μια σπάνια αρρώστια του αίματος που απειλεί να το σκοτώσει. Στην προσπάθειά του να βρει θεραπεία, ο Morbius θα πειραματιστεί με ορισμένες ανορθόδοξες αν όχι παράνομες μεθόδους, οι οποίες ναι μεν θα το σώσουν αλλά ταυτόχρονα θα του δώσουν δυνάμεις που ίσως είναι δύσκολο να τις ελέγξει. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Ντάνιελ Εσπινόζα (“Life”, “Child 44”), ενώ πλάι το Λίτο συμπρωταγωνιστούν οι Μάικλ Κίτον (σε έναν ανώνυμο ρόλο, αλλά όλοι έχουμε το ίδιο πράγμα στο μυαλό μας…), Άντρια Αρόνα, Ματ Σμιθ και Τζάρεντ Χάρις (“Chernobyl”).

Sonic: Η Ταινία 2

Νέες περιπέτειες για τον ταχύτατο μπλε σκαντζόχοιρο. Αφού εγκαταστάθηκε στο Γκριν Χιλς, ο Sonic θέλει να αποδείξει πως είναι αληθινός ήρωας. Η ώρα να δοκιμαστεί φτάνει με την επιστροφή του Δρ. Ρομπότνικ (Τζιμ Κάρεϊ), ο οποίος αναζητάει, μαζί με τον νέο συνεργάτη του, τον Knuckles, ένα σμαράγδι με τη δύναμη να αφανίζει πολιτισμούς. Ο Sonic ξεκινάει μαζί με τον Tails ένα ταξίδι ανα την υφήλιο, προκειμένου να βρουν το σμαράγδι προτού πέσει στα λάθος χέρια.

Cunningham

Τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ για τον avant-garde χορογράφο Μερς Κάνινγκχαμ. Ένα πλήρες κινηματογραφικό αφιέρωμα σα ένα καθοριστικό καλλιτέχνη του σύγχρονου χορού, ο οποίος δημιούργησε καινοτόμες τεχνικές και εξύμνησε την κίνηση ως δήλωση του να είσαι άνθρωπος και να είσαι ζωντανός.

Πατέρας

Σέρβικο δράμα βραβευμένο στο φεστιβάλ Βερολίνου. Σε μια μικρή πόλη, ένας εργάτης και πατέρας δύο παιδιών υποχρεώνεται να παραιτηθεί της επιμέλειας των παιδιών του, όταν εξαιτίας της πείνας και της κακουχίας η σύζυγός του αναγκάζεται να διαπράξει μια απεγνωσμένη πράξη. Για να μπορέσει να δει ξανά τα παιδιά του, ο άντρας πρέπει να καταφέρει να βρει μια ικανοποιητική εργασία. Όταν όμως, απελπισμένος, συνειδητοποιεί πως η τοπική διοίκηση είναι διεφθαρμένη, αποφασίζει να περπατήσει μέχρι το αρμόδιο υπουργείο στο Βελιγράδι και να την καταγγείλει.

Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ντοκιμαντέρ του Θωμά Σιδέρη για τον πόλεμο Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Μία κινηματογραφική καταγραφή του ξεριζωμού και της περιπλάνησης των κατοίκων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που μετρούν χιλιάδες νεκρούς τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και της μετακίνησής τους σε γκρίζα και βροχερά τοπία όπου κανένας δεν γνωρίζει τι είναι δικό του, πού βρίσκονται τα σύνορα και ποια είναι εν τέλει η πατρίδα του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *