Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 17/11

Από: Ολυμπία Εξαρχάκου

Ρέιφ Φάινς, Άνια Τέιλορ-Τζόι, Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, Βίκι Κριπς και πολλά ακόμα πρωτοκλασάτα ονόματα προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.


Το Μενού

Ρέιφ Φάινς και Άνια Τέιλορ-Τζόι σε αγωνιώδες γαστρονομικό θρίλερ. Ένα νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί για να γευματίσει σε ένα πριβέ εστιατόριο όπου ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού, με μερικές εκπλήξεις που σοκάρουν.

Μπάρντο, το Ψευδές Χρονικό ενός Σωρού Αλήθειες

Ο οσκαρικός Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου αυτοψυχαναλύεται. Αφού κερδίσει ένα σημαντικό διεθνές βραβείο, ο Σιλβέιρο, ένας διάσημος δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ, επιστρέφει στην πατρίδα του στο Μεξικό. Το φαινομενικά απλό ταξίδι, όμως, παίρνει αναπάντεχα υπαρξιακές διαστάσεις, καθώς αναμνήσεις και φόβοι από το παρελθόν παρεισφρέουν στο παρόν γεμίζοντας την καθημερινότητά του με μια αίσθηση αμηχανίας και απορίας.

Κορσές

Μια θρασύς βιογραφία της πριγκίπισσας Σίσσυ. Η αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας και βασίλισσα της Ουγγαρίας, είδωλο ομορφιάς και γνωστή για τις ενδυματολογικές της επιλογές, κλείνει τα 40 το 1877 και θεωρείται προχωρημένης ηλικίας. Προσπαθεί να διατηρήσει την αψεγάδιαστη δημόσια εικόνα της, σφίγγοντας όλο και πιο πολύ τον κορσέ της. Αν και ο ρόλος της έχει περιοριστεί σε εθιμοτυπικά καθήκοντα, η δίψα της για μάθηση και ζωή, την κάνει όλο και πιο ανήσυχη. Ταξιδεύει από τη Βιέννη στην Αγγλία και τη Βαυαρία, επισκέπτεται πρώην εραστές και παλιούς φίλους, αναζητώντας τον ενθουσιασμό της νιότης. Η Σίσσυ επαναστατεί ενάντια στην υπερβολική εικόνα του εαυτού της, καταστρώνοντας ένα σχέδιο για να προστατεύσει την κληρονομιά της.

Ο Σπόρος μιας Αγάπης

Βραδυφλεγές φεστιβαλικό δράμα εποχής από την Κίνα. Η ιστορία της Μα και του Κάο, δύο μεσηλίκων που βιώνουν μοναξιά και αναγκάζονται να παντρευτούν. Αντιμετωπίζοντας τις αντιξοότητες της φύσης και της ζωής στη φάρμα, το ζευγάρι προσπαθεί να κατανοήσει τους κύκλους της γης και να βρει αρμονία εν μέσω των αλλεπάλληλων προκλήσεων της καλλιέργειας – παράλληλα, βέβαια, η μεταξύ τους σχέση ξεκινά να ανθίζει και να αποφέρει καρπούς.

Στο Σύρμα

Διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου του Αντώνη Κατσά. Το 1948, ένας άντρας οδηγείται στην εξορία της Μακρονήσου. Εκεί, ένας σκληρός βασανιστής προσπαθεί να σπάσει το ηθικό του ώστε να υπογράψει δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης του κομμουνισμού. Δέκα χρόνια μετά κι ενώ ο καθένας τους νομίζει τον άλλο νεκρό, συναντιούνται τυχαία στο παγκάκι ενός πάρκου. Πέρα από την αμφότερη έκπληξη και την απορρέουσα συζήτηση, σιγά σιγά θα ανακαλύψουν ότι η ζωή τους έχει παίξει κι ένα απρόσμενο παιχνίδι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *