Οι Humberto Poblete-Bustamante και Stefan Rinck στην Allouche Benias

Από: Γαβριηλίδης Νικόλαος

Source: Athinorama

Δύο σπουδαίοι εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους στην έκθεση με τίτλο “Obelix & Obelix: At home I am a tourist”.

Η έκθεση “Obelix & Obelix: At home I am a tourist” κάνει εγκαίνια στις 8 Οκτωβρίου στο Allouche Benias Gallery και παρουσιάζει έργα των Humberto Poblete-Bustamante και Stefan Rinck. 

Humberto Poblete-Bustamante είναι ζωγράφος που ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Το στυλ του Humberto είναι ξεχωριστό – χρησιμοποιεί λάδι για να δημιουργήσει παχιά και πολλαπλά στρώματα χρώματος που συνυπάρχουν ως ένα στους καμβάδες του.

Έχει επηρεαστεί από τη δεκαετία του 1980 καθώς και τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές που λάμβαναν χώρα την εποχή εκείνη σε παγκόσμια κλίμακα. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η αποτυχημένη πολιτική, οι ταξικές διακρίσεις, η μόδα και η μουσική παίζουν χαρακτηριστικό ρόλο στο έργο του καλλιτέχνη. 

Ο Stefan Rinck είναι εικαστικός καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Φιλοσοφία στο Universität des Saarlandes και Γλυπτική στο Academy of Arts στην Καρλσρούη. Στη δουλειά του, χρησιμοποιεί παραδοσιακά εργαλεία και τεχνικές σμιλεύοντας γλυπτά σε αμμόπετρα, ασβεστόλιθο και μάρμαρο. Επηρεάζεται από την pop κουλτούρα, τα βιντεοπαιχνίδια και τα κόμικς και αντλεί έμπνευση από ιστορικές, μυθολογικές, θρησκευτικές και λαογραφικές εικόνες. 

Ο Rinck αναφέρει πως ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το τραγούδι των Gang of Four “At home he feels like a tourist”. Το πρώτο σκέλος, “Obelix & Obelix” αναφέρεται στον σχηματισμό ενός ζευγαριού. Ενός ζευγαριού υπό την κλασική έννοια – ενός ζευγαριού όπως των γλυπτών “Husband & Mermaid” της έκθεσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *