Οι Thee Holy Strangers επέστρεψαν!

Από: Γαβριηλίδης Νικόλαος

Source: Athinorama

Η αθηναϊκή μπάντα παρουσιάζει στο Κύτταρο το φρέσκο “Diary Of The Shadow” έξι χρόνια μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους άλμπουμ.

Οι Thee Holy Strangers επιστρέφουν δυναμικά και ανανεωμένοι επί σκηνής, λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, “Diary Of The Shadow” για να το παρουσιάσουν live στο Κύτταρο, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Ξεκίνησαν στα τέλη του 2013 σαν μια σύμπραξη γνωστών μουσικών, με κίνητρο τα τραγούδια και τις εικόνες της πόλης που ήθελαν να περιγράψουν. Οι συναυλίες τους αποτελούν πάντοτε σημείο αναφοράς της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής, με το rock ‘n’ roll, τη “σκοτεινή” americana, τη soul και το αστικό blues να μπλέκονται με μοναδικό τρόπο στον ήχο τους. 

Οι Thee Holy Strangers είναι οι Φλώρα Ιωαννίδη (τραγούδι),  Αλέξης Καλοφωλιάς (Alex K) (φωνή, κιθάρα), Κώστας Χρυσόγελος (τύμπανα, percussion).Τα νέα μέλη της μπάντας ο Ανδρέας Λάγιος (Nightstalker) στο μπάσο και ο Κλέων Αντωνίου (Mode Plagal) στην κιθάρα. Μαζί τους θα είναι ο Κωστής Ζουλιάτης (Night on Earth, Τα Ριζά) στα πλήκτρα. Το “Diary Of The Shadow” έρχεται 6 χρόνια μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους άλμπουμ και περιέχει επτά πρωτότυπες συνθέσεις. Αντλώντας στοιχεία από την αστείρευτη δεξαμενή του rock’n’roll, της soul και της folk στήνουν τραγούδια για το σήμερα που μιλάνε για την παραίτηση και την ανθεκτικότητα, το σκοτάδι και το φως, τη θλίψη και την ελπίδα.

Τη βραδιά θα ανοίξει η Eliana One Woman Band. Η Ελιάνα Νικολοπούλου κινείται κυρίως σε ακουστικούς blues και folk ήχους με αγγλόφωνο στίχο.  Το project της one woman band ξεκίνησε το 2017. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει 2 άλμπουμ, το “Sweet Fellow” (2017) και το “Prison for Human Souls” (2021). Συνδυάζει έντονο, αιχμηρό πολιτικό στίχο με πρωτόλεια, ατμοσφαιρικά́, ακουστικά μουσικά στοιχεία. Ο ήχος της, βαθιά επηρεασμένος από τα ακουστικά blues και την folk μουσική, δημιουργεί έναν ζεστό αλλά ταυτόχρονα πρωτόγονο ήχο. Το παίξιμό της επικεντρώνεται σε λιτές μουσικές φόρμες και μουσικούς χρωματισμούς, αναδεικνύοντας την δυναμική του στίχου και της φωνής. 

Προπώληση εισιτηρίων (€ 12-10).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *