Ο “Κώδικας Δεοντολογίας”
στη σύγχρονη τέχνη, μια συζήτηση στο ΕΜΣΤ

ΑΠΟ: Νίκος Σουσάι

Source: Αθηνόραμα

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το State of Concept διοργανώνουν μια συζήτηση σχετικά με την επαγγελματική συμπεριφορά ανάμεσα σε πολιτιστικά ιδρύματα, καλλιτέχνες, συλλέκτες και άλλους παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της σύγχρονης τέχνης.

Με αφορμή την παρουσίαση του “Κώδικα Δεοντολογίας για Συλλέκτες Σύγχρονης Τέχνης”, το ΕΜΣΤ, σε συνεργασία με το State of Concept, διοργανώνει τη συζήτηση “Τhe Ethics of Collecting”. Ο “Κώδικας Δεοντολογίας για Συλλέκτες Σύγχρονης Τέχνης” είναι ένα πρότυπο κείμενο που συνέταξε μια ομάδα συλλεκτών την οποία αποτελούν οι Pedro Barbosa, Haro Cumbusyan, Ιορδάνης Κερενίδης, Evrim Oralkan, Jessica Oralkan, Piergiorgio Pepe, Sandra Terdjman και Andre Zivanari.

Η συζήτηση, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου (6.30 μ.μ.), στοχεύει να αναδείξει ζητήματα που αφορούν την επαγγελματική συμπεριφορά και τις βέλτιστες πρακτικές συνεργασίας μεταξύ πολιτιστικών ιδρυμάτων, καλλιτεχνών, συλλεκτών και άλλων παραγόντων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της σύγχρονης τέχνης. Στην συζήτηση συμμετέχουν οι Piergiorgio Pepe, Ιορδάνης Κερενίδης, Ιωάννα Βρυζάκη και Πάκυ Βλασσοπούλου και συντονίζουν η Κατερίνα Γρέγου, καλλιτεχνική διευθύντρια του ΕΜΣΤ, και η Ηλιάνα Φωκιανάκη, διευθύντρια του State of Concept.

Η εκδήλωση “The Ethics of Collecting” διοργανώνεται από το State of Concept, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και ορίζει την έναρξη του προγράμματος “Care-full Growing” (State of Concept,  Σεπτέμβριος 2022-Δεκέμβριος 2023).

Info: ΕΜΣΤ (Αίθουσα Προβολών-Μεσοπάτωμα) | Ελεύθερη είσοδος

Περιορισμένος αριθμός θέσεων, με σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κωνσταντίνα Μελαχροινού στο info@stateofconcept.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *