Παράταση για το “Όνειρο ενός γελοίου” στο Πορεία

Από: Εξαρχάκου Ολυμπία

Source: Athinorama

Το κοινό αγκάλιασε το διασκευασμένο από τον Γιώργο Κουτλή «Όνειρο ενός γελοίου» και η παράσταση θα συνεχίσει να παίζεται στη σκηνή του θεάτρου Πορεία.

Η συνάντηση του σκηνοθέτη Γιώργου Κουτλή με τον σπουδαίο jazz συνθέτη Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη, δημιουργούν το ιδανικό πλαίσιο για το σόλο του Νικόλα Χανακούλα σε συνομιλία με video art προβολές και μια ζωντανή χορωδία επί σκηνής στο ντοστογιεφσκικό “Όνειρο ενός γελοίου”. Η ιδιαίτερη σκηνική ανάγνωση του κειμένου που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασικού Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι για ολόκληρη τη ζωή, εκφράζει την υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου, την αιώνια μάχη του καλού και του κακού, αγαπήθηκε από το κοινό κι έτσι, οι παραστάσεις θα συνεχίσουν, για λίγο ακόμα, στο Πορεία από 14 Νοεμβρίου.

Ο Νίκος Χανακούλας δίνει πνοή με την ερμηνεία του στο κεντρικό πρόσωπο του έργου, έναν άνδρα ο οποίος σκέφτεται την αυτοκτονία, πιστεύει ότι ορίζει τον εαυτό του και το σώμα του και τελικά βιώνει την ευθύνη για την καταστροφή του κόσμου. Αυτό να τον κάνει να αναθεωρήσει και να δει τη ζωή με άλλο μάτι, διατρέχει την αιωνιότητα μέσα σε ένα όνειρο. “Το έργο, πέρα από ένα φανταστικό ταξίδι σε ένα ουτοπικό σύμπαν, από μια μετάβαση από το σκοτάδι στο φως, αποτελεί πάνω απ’ όλα μια ωδή στην ανθρώπινη ζωή, που συνέθεσε ένας από τους διεισδυτικότερους συγγραφείς στην ιστορία της λογοτεχνίας”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *