Στο Παλλάς η “Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ”

Από: Γαβριηλίδης Νικόλαος

Source: Athinorama

Για 10 παραστάσεις επιστρέφει η μουσικοθεατρική εκδοχή του έργου-ορόσημου του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Μετά την επιτυχία της παράστασης “Η αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ” στο Μέγαρο Μουσικής την περασμένη άνοιξη στο πλαίσιο του Έτους Ιάκωβου Καμπανέλλη με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, επιστρέφει αυτή τη φορά στο Παλλάς από τις 9 έως τις 20 Νοεμβρίου. Ο σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης συνεράζεται με ένα δυνατό επιτελείο συντελεστών -δραματουργία της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Στέφανου Κορκολή την οποία ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής, στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού– σε αυτή την ιδιαίτερη μουσικοθεατρική εκδοχή ενός από τα πιο εμβληματικά έργα του νεοελληνικού θεάτρου. 

Το αν όχι τολμηρό τότε σίγουρα πρωτότυπο εγχείρημα να δημιουργηθεί ένα μιούζικαλ πάνω στην “Αυλή των θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπανέλλη δικαιώνει εν μέρει τους εμπνευστές του, καθώς η μουσική του Στέφανου Κορκολή και τα τραγούδια σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου ξαναδιαβάζουν το έργο της δεκαετίας του ’50 και το παραδίδουν σε νέα μορφή. Έτσι, η “Αυλή” απομακρύνεται από το είδος του κοινωνικού ρεαλισμού και μεταμορφώνεται σε θέαμα, όπου το ρόλο της μετάδοσης συγκινησιακής φόρτισης αναλαμβάνουν περισσότερο η μουσική και τα τραγούδια παρά η πρόζα”,διαβάζουμε στην κριτική του “α”

Στην all star μουσικοθεατρική εκδοχή του έργου-ορόσημο που πέρα από μικρογραφία της δεκαετίας του 1950 αποτελεί ένα εκ βαθέων ψυχογράφημα του αυθεντικού ελληνικού πνεύματος της αθηναϊκής αυλής και της αέναης προσπάθειας του Έλληνα για την κατάκτηση της σιγουριάς, πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Βακούσης, Μαρία Διακοπαναγιώτου και η διεθνής μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη. Στο ρόλο της Καίτης η Φιλαρέτη Κομνηνού και στο ρόλο του Λάσκου ο Δημήτρης Πιατάς. Στην διεύθυνση της 10μελούς ορχήστρας, ο Αναστάσιος Συμεωνίδης

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ελένη Μανωλοπούλου, ενώ τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου. Τον 17μελή θίασο συμπληρώνουν οι Μαρίζα Τσάρη, Γιώργος Τσιαντούλας, Ηλέκτρα Σαρρή, Γιώργος Ντάβος, Γιάννης Βασιλώττος, Ντίνος Γκελαμέρης.

Προπώληση μέσω viva.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *