Τα πάντα για τη σκηνοθεσία από το Filmschool

Από: Τσιουμποτάρου Μάριους

Source: Athinorama

Τo Filmschool.gr και η Art Renegade παρουσιάζουν στο Booze Cooperativa ένα σεμινάριο κινηματογραφικής σκηνοθεσίας 72 συναντήσεων (συνολικά 380 ωρών) με εισηγητή τον Χρήστο Πυθαρά.

Μια πλήρη και συναρπαστική πρώτη γνωριμία με την τέχνη της σκηνοθεσίας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, υπόσχονται τo Filmschool.gr και η Art Renegade, διοργανώνοντας στο Booze Cooperativa ένα σεμινάριο το οποίο θα μυήσει για τα καλά κάθε ενδιαφερόμενο στα κινηματογραφικά μυστικά. Απευθύνεται σε απλούς σινεφίλ, σπουδαστές και απόφοιτους κινηματογραφικών σχολών, ανθρώπους που εργάζονται στη βιομηχανία, ηθοποιούς που τους ενδιαφέρει να αναπτύξουν τη σκηνοθετική τους αντίληψη, αλλά και σε όσους δεν έχουν την παραμικρή εμπειρία με κινηματογραφική κάμερα, καθώς τα μαθήματα ξεκινούν από τις πλέον βασικές αρχές της σκηνοθεσίας. Κάθε μαθητής εντρυφά στην κατανόηση και αποδόμηση της γλώσσας του σινεμά και κατόπιν, μιας και το σεμινάριο είναι κατά 70% πρακτικό, σκηνοθετεί μια μικρού μήκους ταινία και τρία κινηματογραφικά πρότζεκτ, σε ένα σύνολο 72 συναντήσεων που φτάνει τις 380 ώρες.

Εισηγητής σεμιναρίου είναι ο σκηνοθέτης Χρήστος Πυθαράς. Masterclasses θα παραδώσουν οι Γιάννης Αγελαδόπουλος, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Πηνελόπη Βαλτή, Προκόπης Βλασερός, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Κάτια Γκουλιώνη, Γιώργος Γούσης, Μαρία Δρανδάκη, Γιώργος Ζώης, Δομίνικος Ιγνατιάδης, Σοφία Κόκκαλη, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Ευαγγελία Κρανιώτη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ζακλίν Λέντζου, Βαγγέλης Μουρίκης, Φωκίων Μπόγρης, Γιάννης Οικονομίδης, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Αγγελική Παπούλια, Ευθύμης Σανίδης, Μάνθος Σάρδης, Γιώργος Τελτζίδης, Σύλλας Τζουμέρκας, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Ντίνος Τσέλης, Πηνελόπη Τσιλίκα, Φίλιππος Τσίτος, Άγγελος Φραντζής, Γιάννης Χαλκιαδάκης και Ελίνα Ψύκου, ενώ workshops θα επιμεληθούν οι Ευγένιος Διονυσόπουλος (διεύθυνση φωτογραφίας), Νίκος Θωμάς (κάμερα), Γιάννης Ανδριάς (μοντάζ), Γιάννης Γιαννακόπουλος (ηχητικός σχεδιασμός).

Συνολικά, με το τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν σκηνοθετήσει μια μικρού μήκους ταινία, μια κινηματογραφική άσκηση (το μονοπλάνο), ένα κινηματογραφικό πρότζεκτ (το προσωπικό), μια σκηνή στην τάξη στο πλαίσιο του directing workshop και θα κληθούν να αναλάβουν τα πόστα του οπερατέρ, ηχολήπτη, βοηθού σκηνοθέτη και βοηθού παραγωγής σε σκηνές των συμμαθητών τους.

Η έναρξη του σεμιναρίου γίνεται στις 12 Νοεμβρίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες www.filmschool.gr και 211 7051633, 6974 867975.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *