Το αεροδρόμιο της Αθήνας καλωσορίζει τους
επισκέπτες του με μία έκθεση από το
Athens Photo World

ΑΠΟ: Χρήστος Μιχαηλίδης

Source: Αθηνόραμα

Η έκθεση φωτογραφίας «Ελληνικοί Προορισμοί» αναθεωρεί τον τρόπο αντίληψης κομβικών περιοχών της Ελλάδας.

Οι δράσεις του Athens Photo World συνεχίζονται με την έκθεση φωτογραφίας “Ελληνικοί Προορισμοί” της οποίας τα έργα παρουσιάζονται στον εκθεσιακό χώρο “Τέχνη & Περιβάλλον” του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το Ελευθέριος Βενιζέλος επιχειρεί για μία ακόμη φορά να φέρει το κοινό σε επαφή με την τέχνη, όπως έκανε και με την έκθεση “Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές”.

Η έκθεση σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τον εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου και τα εκθέματα λειτουργούν ως ένα είδος καλωσορίσματος των επισκεπτών στην πόλη και την Ελλάδα γενικότερα. Ένα σύνολο φωτογραφιών από καταξιωμένους Έλληνες φωτογράφους προβάλλει σημεία ορόσημα της χώρας και τα επανασυστήνει στο κοινό με την προσωπική ματιά των καλλιτεχνών, διαμορφώνοντας τον τρόπο αντίληψής μας για αυτά. Στους “Ελληνικούς Προορισμούς” θα προβάλλεται επίσης ένα 10λεπτο βίντεο από τους Αλέξανδρο Αβραμίδη, Πέτρο Γιαννακούρη, Γιάννη Λιάκου, Σωκράτη Μπαλταγιάννη, Συμέλα Παντζαρτζή, Μιχάλη Παππά και Δημήτρη Τοσίδη.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αλέξανδρος Αβραμίδης, Πέτρος Γιαννακούρης, Σταύρος Κεσεδάκης, Κώστας Κουτσαυτίκης, Βασίλης Κωστερέ, Θανάσης Λιάπης, Μενέλαος Συκοβέλης, Γιάννης Φαρμακίδης και Λουκάς Χαψής.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την επιμέλεια και τον συντονισμό της Τομεάρχη Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτισμού του αεροδρομίου Χαράς-Ελένης Μητσοτάκη, καθώς και της οργανωτικής ομάδας Θανάση Σταυράκη, Γιάννη Κολεσίδη, Λευτέρη Πιταράκη και Χριστίνα Καλλιγιάννη.

Info:Εκθεσιακός Χώρος: Τέχνη & Περιβάλλον (Αφίξεις, Είσοδος 1) | 24/01-24/07 | Είσοδος ελεύθερη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *