“Το ψέμα” του Φλοριάν Ζελέρ ξανά στο Θέατρο Αλεξάνρεια

Από: Ολυμπία Εξαρχάκου

Για δεύτερη χρονιά επιστρέφει η ξεκαρδιστική κωμωδία του πολυβραβευμένου σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα που μιλάει για την αλήθεια και το ψεύδος στις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών.


Η “σκεπτόμενη” ξεκαρδιστική κωμωδία του πολυβραβευμένου Γάλλου συγγραφέα Φλοριάν Ζελέρ, “Το ψέμα” που κυκλοφόρησε το 2014, έσπασε ταμεία σε πολλές ευρωπαϊκές σκηνές και παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια, επέστρεψε για δεύτερη χρονιά, σε μετάφραση Μαριαλένας Κωτσάκη και σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά. 

Το “Ψέμα” είναι ένα έργο για την αλήθεια και το ψεύδος στις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών. Όπως αναφέρει και ο εξαιρετικά δημοφιλής συγγραφέας του έργου Φλοριάν Ζελέρ – ο οποίος το 2020 έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία “Ο πατέρας” με τον Άντονι Χόπκινς και την Ολίβια Κόλμαν – “Οι αλήθειες και τα ψέματα αποτελούν μέρος του θεάτρου και της ενέργειάς του”. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα του Ζελέρ έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Στο ΨΕΜΑ ο Ζελέρ αφηγείται με γλαφυρό τρόπο την άβολη αλήθεια του γάμου δύο ζευγαριών που κινούνται στο λαβύρινθο της εξαπάτησης. Το έργο σκιαγραφεί, εν τέλει, με κωμικό τρόπο, την υποκρισία που κρατά ενωμένη την κοινωνία. 
Δύο ζευγάρια φίλων συναντιούνται για δείπνο και ανταλλάσσουν, για μιαν ακόμη φορά, κοινότοπες αβρότητες και τετριμμένες συμβουλές. Ένα μυστικό, όμως, που είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί, απειλεί να διαταράξει τις σχέσεις τους και να αλλάξει ριζικά τις ζωές τους.
Τους ρόλους των δύο ζευγαριών παίζουν οι ηθοποιοί Βασίλης Βλάχος, Κάτια Σπερελάκη, Αλίκη Αβδελοπούλου, Κώστας Τσάχρας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Τόνια Αβδελοπούλου και τη μουσική ο Τάκης Μπαρμπέρης.

Προπώληση μέσω viva.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *