Το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας είναι γεγονός

Από: Μάριους Τσιουμποτάρου

Source: Αθηνόραμα

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, και όχι μόνο, το θέατρο στην περιφέρεια έχει τοπικές ιδιαιτερότητες και κυρίως, προσπαθεί, ελπίζει και καταφέρνει να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τη θεατρική πράξη. Το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, που οργανώνεται από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας Διόνυσος και έχει ως έμβλημα το “Γκατζολάκι” (γαϊδαρο), δεν το βάζει κάτω, πραγματοποιείται στην ακριτική πόλη, από 28 Αυγούστου έως και 4 Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένο στη μνήμη της ηθοποιού Ντίνας Κώνστα, η οποία συμπαραστάθηκε ποικιλοτρόπως στο Φεστιβάλ για 20 σχεδόν χρόνια, ως τιμώμενο πρόσωπο αρχικά, ως μέλος της κριτικής επιτροπής, άλλοτε ως αναγνώστρια σε βιβλιοπαρουσιάσεις και θεατής. 

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, αφιερώματα και διαγωνισμό. Στην έναρξη του φεστιβάλ (28/8) θα τιμηθούν ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά, οι δύο δημοφιλείς συγγραφείς των μεγάλων τηλεοπτικών – και όχι μόνον – επιτυχιών για την πολύχρονη δημιουργική πορεία του και στη λήξη του φεστιβάλ (4/9) θα τιμηθεί ο διεθνής χορογράφος, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής Φωκάς Ευαγγελινός για το σύνολο του καλλιτεχνικού έργου που έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί εντός και εκτός συνόρων. Την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελούν οι: Αντιγόνη Γλυκοφρύδη (ηθοποιός), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Μπέσυ Μάλφα (ηθοποιός), Ιωάννης Μαργαρώνης (χορογράφος), Χάρης Ρώμας (συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός), Ελένη Φίλιππα (ηθοποιός), Άννα Χατζησοφιά (συγγραφέας, ηθοποιός). Παρουσιαστής για 20η συνεχόμενη χρονιά, ο εξαιρετικός Αλέξης Κωστάλας. 
 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας κάθε βράδυ (9 μ.μ.) και σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Θέατρο Διόνυσος.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Κυριακή 28/8 – Τελετή Έναρξης – Αφιέρωμα στη μνήμη της Ντίνας Κώνστα – Θεατρική παράσταση εκτός συναγωνισμού από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας Διόνυσος με το έργο “Οι Γαμπροί της Ευτυχίας” των Ν. Τσιφόρου – Π. Βασιλειάδη

Δευτέρα 29/8 –  Έναρξη Διαγωνιστικού Μέρους: “Η Μικρή μας πόλη” του Θόρντον Ουάιλντερ από τη Θεατρική Ομάδα Φύρδην Μίγδην Συλλόγου Προσφύγων Αν. Θράκης Αγίας Τριάδας Δήμου Θερμαϊκού

Τρίτη 30/8 – “Ο κύριος Αμιλκάρ” του Υβ Ζαμιάκ από τη Θεατρική Ομάδα Θρυαλλίδα Βόλου
Τετάρτη 31/8 – “Άγριος Σπόρος” του Γιάννη Τσίρου, από τη Θεατρική Ομάδα Επέκεινα του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας

Πέμπτη 1/9 – “Λιωμένο Βούτυρο” του Σάκη Σερέφα από τη Θεατρική Ομάδα Aurora Κομοτηνής

Παρασκευή 2/9 – “Χάροντ και Μώντ” του Κόλιν Χίγγινς από την Ομάδα Θεάτρου Περιπέτεια Θεσσαλονίκης

Σάββατο 3/9 – “Το Πανηγύρι” του Δ. Κεχαΐδη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άρτας Ο Μακρυγιάννης – Λήξη Διαγωνιστικού Μέρους

Κυριακή 4/9 – Τελετή Λήξης – Τιμώμενο Πρόσωπο: Φωκάς Ευαγγελινός – Μουσικό μέρος: ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, με αγαπημένα τραγούδια στις “αποσκευές” τους αλλά και με αφορμή την πρόσφατη συνεργασία τους με το τραγούδι “Σήκωσε Κύμα”. Απονομή βραβείων.
 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.dionysos-net.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *