Το KINO Athens επιστρέφει στον Δαναό

Από: Ολυμπία Εξαρχάκου

Το KINO Athens σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Δαναό επιστρέφει στον κανονικό του προγραμματισμό με εβδομαδιαίες προβολές από Τρίτη, 22 Νοεμβρίου.


Το KINO Athens, σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Δαναό, επιστρέφει στον κανονικό του προγραμματισμό με εβδομαδιαίες προβολές από Τρίτη, 22 Νοεμβρίου. Οι προβολές πλαισιώνονται από παρουσιάσεις και συζητήσεις, ενώ οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους. 

Το πρόγραμμα προβολών

Funny Ha Ha (Άντριου Μπουτζάλσκι, 2005) | 22/11

Funny Ha Ha

Η 23χρονη Μάρνι περιπλανιέται αναζητώντας αγάπη και εργασία στο βραβευμένο από τους κριτικούς ντεμπούτο “Funny Ha Ha” του Άντριου Μπουγιάλσκι. Οι διάλογοι της ταινίας μοιάζουν αυτοσχεδιαστικοί και ο αφηγηματικός της ρυθμός είναι χαλαρός και πολύπλευρος, καθώς δημιουργεί ένα επιδέξιο ομαδικό πορτρέτο των πρόσφατων αποφοίτων κολεγίου – των φίλων, των συναδέλφων και των επίδοξων εραστών της Μάρνι. Μέχρι το τέλος της ταινίας, ο Μπουγιάλσκι αποδεικνύεται ένας από τους πιο οξυδερκείς και ευφυείς ανεξάρτητους δραματουργούς της Αμερικής. Ξέρει να χρησιμοποιεί επιδέξια το φιλμ των 16 χιλιοστών, για να διερευνήσει και να αποκαλύψει τα περίεργα γεγονότα και τους επίμονους γρίφους της σύγχρονης ζωής των νέων.

Beeswax (Άντριου Μπουτζάλσκι, 2009) | 6/12

Beeswax

Το “Beeswax” περιστρέφεται γύρω από τις προσωπικές και επαγγελματικές περιπέτειες των δίδυμων αδελφών Τζίνι και Λόρεν, που ζουν στο Όστιν του Τέξας. Η Τζίνι είναι συνιδιοκτήτρια ενός καταστήματος vintage ρούχων με την Αμάντα, μια ημι-αποξενωμένη φίλη της, η οποία φοβάται ότι προσπαθεί να τερματίσει τη συνεργασία τους. Η Λόρεν ζει μια πιο χαλαρή, λιγότερο περιοριστική ζωή και σκέφτεται να φύγει εντελώς από τη χώρα. Όταν η Τζίνι λαμβάνει ένα μήνυμα στο email της από την Αμάντα που την απειλεί με μήνυση, καλεί τον πρώην φίλο της, φοιτητή της Νομικής, Μέριλ, να τη βοηθήσει. Ανυπόμονος να αποσπάσει την προσοχή του από τα δικά του προβλήματα, ξεκινάει να βοηθάει τις αδελφές με τα δικά τους.

Sisters With Transistors (Λίσα Ρόβνερ, 2021) | 20/12

Sisters With Transistors

Το Sisters With Transistors είναι η άγνωστη ιστορία των πρωτοπόρων γυναικών της ηλεκτρονικής μουσικής, σημαντικών συνθετριών που αγκάλιασαν τις μηχανές και τις απελευθερωτικές τεχνολογίες τους, για να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε και ακούμε μουσική σήμερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *