Τριήμερο φεστιβάλ τεχνών για τη συμπερίληψη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

ΑΠΟ: Χρήστος Μιχαηλίδης

Source: Αθηνόραμα

Το Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής διάδρασης Nevronas έρχεται για να δείξει ότι η τέχνη είναι για όλους.

Με σύνθημα “feel the art your own way” το Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής διάδρασης Nevronas, μας καλεί από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε μια ανοιχτή τριήμερη γιορτή των τεχνών, προσβάσιμη από όλους, υπό την οργανωτική επιμέλεια των ομάδων Nevronas.gr, ΑRTimeleia, AccessLab  σε συνεργασία με τον Συλλόγο +Οικία. 

Το πρόγραμμα αγγίζει όλη τη βεντάλια των τεχνών: Παραστάσεις, εκθέσεις, συναυλίες, εργαστήρια και συζητήσεις για την συμπερίληψη από καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό στον χώρο των εικαστικών, τις παραστατικές τέχνες, τη φωτογραφία, τη μουσική και τον χορό, καθώς και από πεδία της επιστήμης και των τεχνολογιών που βρίσκουν τρόπους εφαρμογής στον χώρο της τέχνης. Το προγραμματισμένο ραντεβού στο βιομηχανικό πολυχώρο που ουκ ολίγες φορές έχει λειτουργήσει ως θερμοκοιτίδα νέων ιδεών και δίκτυο συνεργειών περιλαμβάνει επιπλέον ομιλίες για τους τρόπους συνεργασίας στο ζήτημα της προσβασιμότητας. 

Δράσεις τέτοιας μορφής είναι σημαντικές για να σπάσουν τα στερεότυπα που βλέπουν την αναπηρία ως εμπόδιο και όχι ως μια κοινωνική πραγματικότητα. Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *