Χορός και psych rock γίνονται ένα

Από: Ολυμπία Εξαρχάκου

Η ομάδα του διεθνώς καταξιωμένου χορογράφου Γιάννη Αντωνίου, «KUNST-STOFF», επιστρέφει στις Ροές με το «The point of pointe / από το πραγματικό στο φανταστικό», μόνο που αυτή τη φορά συμπράττει επί σκηνής με την μπάντα The Steams.


Στις 25 Απριλίου η ομάδα του διεθνώς καταξιωμένου χορογράφου Γιάννη Αντωνίου, “KUNST-STOFF”, επιστρέφει στις Ροές μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου με την χορευτική performance “The point of pointe / από το πραγματικό στο φανταστικό”, μόνο που αυτή τη φορά συμπράττει επί σκηνής με την psych rock μπάντα The Steams. Μια ιδιαίτερη συνάντηση που συνδέει το χορό με τη μουσική. 

Στο “The Point of Pointe, από το πραγματικό στο φανταστικό” μαζί με τους συνεργάτες του Εβίνη Παντελάκη, Κωνσταντίνο Αργυρίου Ευαγγελούδη, Σπύρο Ντόγκα, Andrius Mulokas, Αναστασία Μπρουζιώτη μας μεταφέρουν σε ένα ουτοπικό περιβάλλον. Το ον “κηπουρός” έρχεται να φροντίσει, να καλλιεργήσει και να αποκαλύψει μια νέα πραγματικότητα, που στον πυρήνα της τοποθετεί τη σχέση του αμοιβαίου και πραγματικού αυθορμητισμού. Στον ουτοπικό κήπο συναντάμε ως έκπληξη τα παπούτσια pointe, ιστορικά συνώνυμα του μπαλέτου και της μπαλαρίνας σε όλο τον κόσμο, τα οποία αντιμετωπίζονται σαν σημείο ελευθερίας και πειραματισμού, προσπερνώντας τις συμβατικές κινήσεις του μπαλέτου, τους στιλιστικούς και ιεραρχικούς περιορισμούς του. Το όν “κηπουρός” πλέον εξυψώνεται κυριολεκτικά και μεταφορικά σε ένα αιθέριο πλάσμα μακριά από την ανθρώπινη υπόστασή του και την έμφυλή του ταυτότητα (gender bender). Τη γεμάτη με πειραματισμούς αλλά και άκρως ατμοσφαιρική μουσική υπογράφει ο Νίκος Γιαννιός.

Αυτή την σκηνική ουτοπία, στον πυρήνα της οποίας ο Γιάννης Αντωνίου καλλιεργεί τη φαντασία, την αποδοχή, τη δημιουργία και τη σχέση του σώματος με τη φύση, έρχεται να συναντήσει το ελληνικό τετραμελές συγκρότημα The Steams με έδρα την Αθήνα, που αναδύεται από την neo-psych σκηνή. Επιρροές τους το αμερικανικό acid rock που κορυφώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και η κλασική psychedelia των 70s όπως οι Jefferson Airplane και The Doors.

Το 2018 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο “Wild Ferment” και ξεκίνησαν ένα ταξίδι που τους έστειλε σε τρεις περιοδείες, δύο sold-out εκδόσεις βινυλίου και πολλά εγχώρια φεστιβάλ. Έχουν εμφανιστεί στο πλευρό των The Cure, Michael Kiwanuka, Peter Murphy (Bauhaus), Lumerians, Naxatras κ.ά. Τον Ιούνιο του 2022 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους “Mild Conquest”, το οποίο διατίθεται πλέον και σε βινύλιο. To “Mild Conquest” είναι μια σύγχρονη τραγωδία που επεκτείνει τον ήχο τους πέρα από τα όρια του “κλασικού” ροκ παντρεύοντας παραδοσιακά όργανα, πολυφωνίες και διηγήσεις με groovy ρυθμούς, ογκώδεις κιθάρες και διονυσιακά ξεσπάσματα.

Ποιοι είναι οι The Steams

Κιθάρα και φωνή: Πάνος Δημητροπουλος, Κιθάρα: Ανδρέας Κοκοβίκας, Μπάσο: Άλεξ Μπόλπασης, Ντραμ: Νικόλας Μαμάσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *