10 +1 πράγματα που μάθαμε για τον ηθοποιό Σαράντο Γεωγλερή

Από: Ολυμπία Εξαρχάκου

Ο Σαράντος Γεωγλερής πρωταγωνιστεί σε δυο παραστάσεις, αισθάνεται το θέατρο ως μια “βιολογική ανάγκη” και αν μπορούσε να αλλάξει κάτι αυτό θα ήταν…Διαβάστε όσα μας είπε.


Η πρώτη μου δυνατή εμπειρία στο θέατρο ήταν το κατάμεστο θέατρο στην πρεμιέρα της πρώτης μου θεατρικής παράστασης. Πρώτη εικόνα, σκοτάδι φως και εγώ μόνος μου στην σκηνή έτοιμος να σαλπάρω για το μεγάλο ταξίδι της ζωής μου. Στέφανε Ληναίε σε ευχαριστώ πολύ!

Αισθάνθηκα αγωνία όταν συνειδητοποίησα ότι με αυτή τη δουλειά που επέλεξα να κάνω θα πρέπει δύο φορές το χρόνο να ψάχνω για δουλειά!

Η φιλοσοφία μου είναι….ακόμα επεξεργάζεται….

Αυτό που με κέντρισε στο έργο “Αθώος η ένοχος” είναι αυτό που είπε μια “συνάδελφος” δικαστικός ότι  η Δικαιοσύνη δεν κρίνει με βάση την αλήθεια αλλά με βάση τα τεκμήρια! Τροφή για σκέψη.

Ο ρόλος που ερμηνεύω είναι του Δημόσιου κατήγορου. Του δικαστικού που με βάση το αγγλικό δίκαιο κατηγορεί αδιάλλακτος  μέχρι την ετυμηγορία των ενόρκων. Μια μάχη που δίνεται μέχρι το τέλος του έργου.

Αποφάσισα να παίξω στο “39 σκαλοπάτια” στο θέατρο Εliart γιατί  με μάγεψε η απαιτητικότητα του ανεβάσματος. Έργο για πρωταθλητές ηθοποιούς όπως έχει αναφερθεί. Οι ηθοποιοί έχουν την ευκαιρία να δείξουν την γκάμα των Ικανοτήτων τους.

Για μένα το θέατρο είναι η καθημερινότητα μου, το πρωινό  μου διάβασμα το μεσημεριανό μάθημα στη σχολή και το βράδυ στην παράσταση. Όπως έχω πει και στο παρελθόν “βιολογική ανάγκη”.

Συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδοξο από την ανοχή των πολιτών!

Ο μεγαλύτερος εχθρός της τέχνης είναι να μην υπάρχει ελεύθερος χρόνος.

Η μοναδική ελπίδα επιβίωσης στο σύνολο είναι η καλύτερη παιδεία!

Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι αυτό θα ήταν τα πάντα από την αρχή!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *