4 σύγχρονοι καλλιτέχνες φέρνουν το καλοκαίρι
στη Γκαλερί Σκουφά

ΑΠΟ: Νίκος Σουσάι

Source: Αθηνόραμα

Η ομαδική έκθεση «Summertime» έχει αύρα καλοκαιριού και αναδεικνύει τη φύση και τα ζωηρά χρώματα που χαρακτηρίζουν την ομορφότερη εποχή του χρόνου.

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο “Summertime”. Στην έκθεση συμμετέχουν τέσσερις σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι εκκινούνται από την αύρα του καλοκαιριού, την ένταση του φυσικού κόσμου και τους ζωηρούς χρωματισμούς, αποτυπώνοντας στον καμβά τα δικά τους οράματα. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου.

Τα έργα τονίζουν την δύναμη της φύσης, η οποία είναι πάντα παρούσα, και τη θάλασσα ως ζωτικό στοιχείο, προβάλλοντας την σύνδεσή της με τον άνθρωπο και την ανάγκη εναρμόνισής του με το φυσικό κόσμο. Οι ξέγνοιαστες μέρες και οι αναμνήσεις των καλοκαιρινών ημερών συνθέτουν μια σειρά από έργα που πυροδοτούν το συναίσθημα. Σαγηνευτικά τοπία και υδάτινες συνθέσεις ολοκληρώνουν την έκθεση, μεταφέροντας τον θεατή σε έναν ειδυλλιακό τόπο. Οι εντυπωσιακές χρωματικές παλέτες σε συνδυασμό με την παρουσία του φυσικού κόσμου, δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση αποτυπώνουν με διαφορετικούς τρόπους το αίσθημα του καλοκαιριού. Ο Θανάσης Μακρής παρουσιάζει μια σειρά από θαλασσογραφίες, τονίζοντας την δύναμη και την ένταση του φυσικού κόσμου. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης εκκινείται από τους μπλε χρωματισμούς και αποτυπώνει τα βιώματα, τα οράματα και τις παιδικές αναμνήσεις στον ζωγραφικό καμβά. Ο Γιώργος Χαδούλης, χρησιμοποιεί μια έντονη χρωματική παλέτα, μεταφέροντας τον θεατή σε ειδυλλιακά τοπία, όπου κυριαρχεί η ομορφιά της φύσης. Τέλος, ο Παναγιώτης Μπελντέκος εμπνέεται από τα Ελληνικά τοπία και τις βραχώδεις ακτές, χρησιμοποιώντας εντυπωσιακές τεχνικές που δίνουν υφή και διάσταση στα έργα του.

Εγκαίνια: 16/6

Info: Γκαλερί Σκουφά | 16/6-10/7 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ.: 10 π.μ. – 3.30 μ.μ, Τρ., Πεμ.: 10 π.μ. – 9 μ.μ., Παρ.: 10 π.μ. – 8 μ.μ., Σαβ.: 10.30 π.μ. – 3.30 μ.μ.| Είσοδος ελεύθερη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *