7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας: Μια περιπατητική ξενάγηση στις τοιχογραφίες της πόλης

Από: Γαβριηλίδης Νικόλαος

Source: Athinorama

Η σύγχρονη τέχνη βγαίνει ξανά στον δρόμο και μας συστήνει στα κρυφά μονοπάτια της Πάτρας.

Το 7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ στην Πάτρα φτάνει στο τέλος του και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια περιπατητική ξενάγηση στις τοιχογραφίες της πόλης. 

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ποδήλατα, πατίνια, καρότσια, άνετα παπούτσια και το κεφάλι ψηλά, θα ταξιδέψουμε στον κόσμο μίας διαφορετικής Πάτρας. Σε μία πόλη που ανήσυχοι πολίτες της, την μεταμορφώνουν σε ένα υπέροχο μουσείο σύγχρονων έργων τέχνης. 

Οι διοργανωτές θα μιλήσουν για το όραμα του φεστιβάλ και για το πως μία ομάδα κατάφερε να κάνει κάτι τόσο μοναδικό σε ολόκληρη την χώρα. Η ομάδα θα περιμένει το κοινό για συζητήσεις, συνεργασίες, καινοτόμες ιδέες και δράσεις διάδοσης και ανάπτυξης της σύγχρονης τέχνης του δρόμου.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν μέρος από τις 58 τοιχογραφίες που έχει υλοποιήσει η Art in Progress τα τελευταία 6 χρόνια στην πόλη. Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, δίνουμε ραντεβού στην οδό Ελευθ. Βενιζέλου 205 στην τοιχογραφία του Ουρουγουανού καλλιτέχνη El Reina με τίτλο “Η συνάντηση”.

Λίγο μετά τις 12 μ.μ., στη Χαρ. Τρικούπη στο ύψος της Ναυαρίνου, θα θαυμάσουμε από κοντά το έργο της Νοτιοαφρικανής καλλιτέχνιδας Elléna Lourens με τίτλο “Με αγάπη”, ενώ στη 1.30 μ.μ. θα μεταφερθούμε στην Κορίνθου 161, για την τοιχογραφία του ταλαντούχου Έλληνα GERA. Η βόλτα ολοκληρώνεται στην Πλατεία Επτανήσου, όπου θα αντικρίσουμε την ουσιαστική μεταμόρφωση μία γειτονιάς μέσα από τρεις μοναδικές τοιχογραφίες του ArtWalk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *