Ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ μισούσε κρυφά τον Σέρλοκ Χολμς – Ποιος είναι ο λόγος

Άρθρο από: Kristi Shytermeja

Μία ιστορικός υποστηρίζει πως ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ μισούσε κρυφά τον Σέρλοκ Χολμς και την επιτυχία του χαρακτήρα παρά τα τεράστια έσοδα που του απέφερε.

Ένα παράδοξο φαίνεται να συμβαίνει με τον σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και το δημιούργημά του, τον Σέρλοκ Χολμς. Ο γνωστός συγγραφέας φαίνεται να μισούσε κρυφά τον ντετέκτιβ που δημιούργησε καθώς τον κατηγόρησε ότι του στέρησε την αναγνώριση ως συγγραφέα της ιστορικής μυθοπλασίας. Αυτό, τουλάχιστον, φαίνεται να υποστηρίζει η ιστορικός Λούσι Γουόρσλι.

Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ από το BBC2, η ιστορικός ισχυρίζεται ότι ο Ντόιλ παρέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τον Σέρλοκ Χολμς, με την ελπίδα ότι θα του επιτραπεί στη συνέχεια να κυνηγήσει την πραγματική του φιλοδοξία, που αυτή ήταν η συγγραφή έργων ιστορικής φαντασίας. Την είδηση μετέδωσε και η βρετανική εφημερίδα Guardian.

 
 
 
 
 

Η Γουόρσλι στο ντοκιμαντέρ υποστηρίζει πως:

«Ίσως το μεγαλύτερο μυστικό του Άρθουρ ήταν το γεγονός ότι μισούσε τον Χολμς. Κατηγόρησε τον ντετέκτιβ του, ότι τον εμπόδισε να πραγματοποιήσει το όνειρό του»

 
 
 
 
 

Το πρώτο μυθιστόρημα με τον θρυλικό ντετέκτιβ ήταν το «A Study in Scarlet». Το εν λόγω μυθιστόρημα απορρίφθηκε τρεις φορές προτού γίνει δεκτό από τον εκδοτικό οίκο Ward Lock & Co, το 1886. Μάλιστα, οι εκδότες έψαχναν ακριβώς ένα τέτοιο έργο και το χαρακτήρισαν ως:

«Φθηνή μυθοπλασία»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *