Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου
Σούτσου

Από: Μαρία Γεωργιάδου

Τηρώντας πάντα τα μέτρα υγιεινής αξίζει κανείς να επισκεφτεί την πανέμορφη αναναιωμένη Εθνική Πινακοθήκη Αλεξάνδρου Σούτσου.

Η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου διαθέτει μια πλούσια βιβλιοθήκη με ανεκτίμητο αρχειακό υλικό και εξειδικευμένα εργαστήρια συντήρησης, εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα συστήματα ανίχνευσης, μελέτης και αποκατάστασης έργων τέχνης. Διαθέτει επίσης ένα άξιο επιστημονικό, διοικητικό και φυλακτικό προσωπικό, που καλύπτει με επάρκεια και αφιλοκερδή ζήλο τις απαιτητικές και πολύμορφες λειτουργίες ενός τόσο σημαντικού μουσείου.

Η Εθνική Πινακοθήκη, με την επέκταση και ανακαίνιση των χώρων της, αποτελεί το πρώτο μεγάλο έργο του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στη νέα δεκαετία.

Η μόνιμη έκθεση της Πινακοθήκης ξεδιπλώνεται σε 1000 πίνακες- από τους 20.000 που φυλάσσονται στις αποθήκες- αποδεικνύοντας τη μεγάλη αξία των πλούσιων συλλογών της. Ο σχεδιασμός της νέας Εθνικής Πινακοθήκης αναδεικνύει την αισθητική του κτηρίου στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας και την τοποθετεί στο ισάξιο μουσειολογικό επίπεδο των αντίστοιχων μουσείων των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

Επισκεφτείτε την σελίδα της Πινακοθήκης εδώ

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *